Jojo's Gastouderopvang    -    Minicrèche voor minimensjes

 

GASTOUDEROPVANG

Als je als ouder werkt, kun je kiezen tussen verschillende opvangvormen voor je kind, en gastouderopvang is daar een van. Aan elke vorm van opvang zitten natuurlijk voor- en nadelen. Aan jou de keuze wat voor jou en je kind het beste is.

Gastouderopvang, daar is heel wat voor te zeggen. Er is meestal geen wachtlijst bij het gastouderbureau. Het is, mits bij een gecertificeerd gastouder, een door de overheid erkende vorm van opvang, waardoor je recht hebt op kinderopvangtoeslag. Het is professioneel, kleinschalig en in huiselijke kring. Bij Jojo's Gastouderopvang worden maximaal 5 kinderen opgevangen. Omdat het zo kleinschalig is, is er meer dan voldoende aandacht voor elk individueel kind, en is er ook veel meer rust en stabiliteit dan op een kinderdagveblijf. Omdat kinderen altijd een vaste verzorger hebben, wennen ze meestal veel sneller bij een gastouder thuis. 

Een groot voordeel van gastouderopvang is dat je per uur en niet per dagdeel betaalt.

Gastouderopvang is flexibel. Heb je een keer een extra dag opvang nodig, of wil je je kind een keer eerder brengen en / of later ophalen ? Meestal is dat geen probleem. Verder is het voor ouders  gemakkelijker om afspraken te maken, omdat ze immers maar met een persoon te maken hebben en niet met verschillende leidsters. Het zou niet eerlijk zijn om alleen maar de voordelen op te noemen, er zijn natuurlijk ook wel nadelen. Het kan gebeuren dat een gastouder ziek is. Dan kun je via het gastouderbureau een vervangende gastouder krijgen, mits deze op dat moment natuurlijk beschikbaar is. Deze mogelijkheid is er ook als je gastouder vakantie heeft, maar jij niet.

Bij Jojo's Gastouderopvang zijn voldoende bedjes aanwezig. Verder is er: een box, kinderstoel, tweelingbuggy, buggy, kiddyboard, wipstoeltjes, draagzak, babybag, slaapzakken, beddengoed enz. Het is fijn als ouders reserve kleding meegeven, en eventueel een speen en een knuffel.

 

De vakantie's en vrije dagen worden altijd in januari bekend gemaakt aan de ouders.