Jojo's Gastouderopvang    -    Minicrèche voor minimensjes

 

JOJO

Mijn naam is Marjolein de Haas, getrouwd en moeder van vier kinderen waarvan alleen de jongste nog thuis woont. Voordat ik zelf moeder werd heb ik 10 jaar gewerkt als kraamverzorgster, een beroep dat ik met heel veel plezier heb uitgeoefend.  

 

Toen ik weer wilde gaan werken stond voor mij een ding vast. Ik wilde het liefste een baan met baby's en kleine kinderen, en werk en gezin goed kunnen combineren. Zo kwam ik op het idee om gastouder te worden. Inmiddels werk ik al 23 jaar met heel veel plezier en voldoening. Sinds 1 januari 2010 ben ik als zelfstandig gastouder verder gegaan onder de naam Jojo's Gastouderopvang. 

Naast mijn opleiding voor kraamverzorgende heb ik de MBO opleiding Helpende Welzijn gehaald. Uiteraard heb ik een EHBO diploma, gericht op kinderen. Omdat ik aan alle opleidings,- en kwaliteitseisen van de overheid voldoe ben ik een gecertificeerd gastouder en sta daarom ook ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang.

Contacten met ouders vind ik erg belangrijk. Als je je kind komt brengen of halen is er altijd tijd voor een gesprekje en een kopje koffie.
Zijn er bijzonderheden? Komt er bijvoorbeeld een tandje door, ik hoor het graag zodat ik er die dag rekening mee kan houden.  

Ik gebruik eigen opvangboekjes waar ik de belevenissen van de dag in opschrijf. Elk nieuw aangemeld kindje krijgt er een. Je mag natuurlijk ook een eigen opvangboekje meenemen.

Omdat fotograferen mijn grote passie is, zul je  regelmatig foto's van je kind zien. Ik vind het ontzettend leuk om, als we bijvoorbeeld naar buiten gaan, mijn fotocamera mee te nemen. Uiteraard stuur ik de foto's ook naar de ouders op.

Alle foto's op mijn website en facebook pagina zijn geplaatst met goedkeuring van de desbetreffende ouders!

Omdat ik erg veel van kinderboeken hou, met name prentenboeken wordt er bij Jojo veel voorgelezen.