Jojo's Gastouderopvang     -    Minicrèche voor minimensjes

TARIEVEN

Het voordeel bij gastouderopvang is dat je per uur en niet per dagdeel betaalt. Van tevoren wordt er met je besproken hoeveel opvanguren je nodig hebt per week, dat worden de contracturen genoemd. Het is wel belangrijk om te weten dat je minimaal 8 uren per week moet afnemen, dit is het kleinste contract dat je bij Jojo's Gastouderopvang af kunt sluiten. Heb je geen 8 uren per week nodig, dan zullen ze wel berekend worden.

 

De opvangkosten bestaan uit twee delen. De koppelingskosten voor SKSG  en het uurtarief van Jojo's Gastouderopvang dat per 01-01-2021 €5,85 per uur is. Hierbij een paar voorbeelden van het uurtarief bij verschillende uurafname (dus inclusief koppelingskosten, exclusief kinderopvangtoeslag):

10 uur per week €7,77
16 uur per week €7,10
20 uur per week €6,81
24 uur per week €6,68
32 uur per week €6,47

Voor het tweede kind worden andere tarieven gehanteerd

Deze uurtarieven zijn inclusief: melk ( geen flesvoeding) en thee. Je kunt zelf een boterham, fruit en tussendoortjes meegeven. Jojo's Gastouderopvang kan hier ook voor zorgen, daarvoor worden dan de tarieven van het NIBUD gehanteerd.

Als ouder hebt je recht op kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. Om voor die toeslag in aanmerking te komen moeten jij en je eventuele partner allebei werken. Soms is het ook mogelijk om toch in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag als je een opleiding of een re-integratieproject volgt.

Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, hangt van het inkomen van jou en je eventuele partner af. Wilt je weten hoe hoog je kinderopvangtoeslag is, neem dan contact op met de Belastingdienst. Je kunt ook bellen met de klantenservice SKSG, tel: 050-3171390.  Zij kunnen voor je berekenen wat de hoogte van de opvangkosten is.

Om voor kinderopvangtoeslag in aanmerking te komen moet je  gastouder aan alle kwaliteitseisen van de overheid te voldoen. Jojo's Gastouderopvang voldoet aan alle opleidings- en kwaliteitseisen en is dus gecertificeerd. 
 

LINKS:
www.sksgkinderopvang.nl

www.toeslagen.nl
www.minocw.nl/kinderopvang