Jojo's Gastouderopvang    -    Minicrèche voor minimensjes

 

MAMAS

 

MAMAS deelt de droom van elke moeder in de wereld voor haar kind: dat ieder kind liefde, zorg en bescherming verdient en krijgt, zodat het zich vrij kan ontwikkelen, een goede toekomst krijgt en gelukkig wordt

 

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika; sterke, indrukwekkende vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Deze vrouwen organiseren zelf dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en liefde voor nu al 38.000 kinderen in 28 prachtige projecten!

 

In het kort:

*In Zuid-Afrika zijn het de vrouwen die zorgen voor een beweging van hoop. Daarom steunen wij hen, de MAMAS!

*De projecten zijn van en door hen! Want alleen wanneer de gemeenschap zelf het initiatief neemt, kan er echt iets veranderen.

*Daarbij gaat het om de lange termijn. Want als een kind komt binnenlopen voor een boterham, zitten de MAMAS voor 15 tot 20 jaar aan hem of haar vast. Zo zien zij dat zelf,omdat zij bij het kind blijven, totdat hij of zij op eigen benen kan staan.

*Kinderfonds MAMAS maakt daarom afspraken met de projecten voor de langere termijn. Zo weten de MAMAS waar ze aan toe zijn en kunnen de kinderen ook volgend jaar en het jaar daarop rekenen op hun steun.

*Zij bepalen! De MAMAS weten zelf het beste waarmee de kinderen echt geholpen zijn.

*De reden dat wij en de MAMAS dagelijks in actie komen, is dat wij de beroemde uitsprak van Nelson Mandela, te weten "Alle kinderen, zijn onze kinderen", volledig onderschrijven. 

*Kinderfonds MAMAS kent een minimale 'organisatie' met zo min mogelijk bureaucratie en een maximum aan betrokkenheid.

 

 

 

                                                                             

 

                "ALLE KINDEREN ZIJN ONZE KINDEREN"    NELSON MANDELA