Jojo's Gastouderopvang    -    Minicrèche voor minimensjes

 VVE KIKKI

Jojo's Gastouderopvang werkt met het speciaal voor gastouders ontwikkelde VVE(veelzijdige,-voorschoolse educatie)programma KIKI. VVE kan een posititief effect hebben op de cognitieve-en taalontwikkeling van jonge kinderen. Dit programma is een speelse manier om kinderen te stimuleren en zich te ontplooien. De hoofdrol in dit programma is weggelegd voor een lieve mooie knuffelbeer KIKI. Deze beer woont vanaf vanaf januari 2013 bij Jojo's Gastouderopvang, en doet bijna altijd mee aan de dagelijkse activiteiten. Samen met de kinderen beleeft KIKI allerlei avonturen....bijvoorbeeld koekjes bakken, knutselen, liedjes zingen, buitenspelen. Spelenderwijs leren de kinderen zo heel veel, want op het eerste ligt natuurlijk de nadruk, spelenderwijs. En wat is nu leuker dan dat je van alles leert van een beer?  Zo kan KIKI een echt vriendje worden voor de kinderen.

Bij dit programma wordt gewerkt met maandthema's, die opgebouwd zijn uit een inleiding, kern en afsluiting. Aan alle thema's zijn activiteiten gekoppeld, het aanleren van liedjes, voorlezen van boekjes die met het maandthema te maken hebben, spelletjes,  knutselwerkjes.

Het mooie van dit VVE programma vind ik dat het voor alle leeftijden toe te passen is, en zo goed aansluit bij de ontwikkelingsfae van ieder kind.

Om het VVE programma optimaal te kunnen benutten heb ik een 5 daagse training gevolgd, en mag ik mezelf sinds het behalen van mijn VVE certificaat een VVE gecertificeerde gastouder noemen! 

                       

 

Informatie voor ouders (pdf bestand downloaden)
pdf bestand is na downloaden geschikt om te lezen en af te drukken